Potos i Limenaria, Tasos

18 -23 septembra 2014

Organizatori:

 • Opština Tasos
 • MAKFOLK & TALIJA Art Co. Team
 • NEW WAY TRAVEL AGENCY

Međunarodni festival "Thassos" će se održati po prvi put u Potosu (ostrvu Tasos) u periodu od 18 - 23 septembra 2014.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže da kroz ples i muziku proslavimo život, ljubav i prijateljstvo. Moto našeg festivale je da se predstavi kulturna tradicija različitih zemalja učesnika, i da pružimo priliku članovima grupa da se upoznaju i da ostvare dugoročna poznanstva.

Greece's Best Kept Secret (Najbolje čuvana Grčka tajna)

Okružena kristalno plave boje Egejskog mora, u blizini severne obale Grčke, smešteno je ostrvo Tasos. Obogaćen svežim vazduhom – bogato borovim šumama koji se spuštaju sve do prelepih peščanih plaža, pruža nezaboravan odmor daleko od buke, industrije i zagađenosti.

Potos se nalazi na jugozapadnom delu ostrva, simpatičan gradić ribarske luke i prelepih peščanih plaža. U toku leta, ovaj gradić je veoma popularna turistička destinacija, pogotovo za mlade ljude. Voda je prozirno plava boje i savršena je za ronjenje i sportove na vodi. Uske ulice načičkane su prodavnicama, restoranima, kafićima i barovima dok je automobilima i motorima organičen pristup na samo nekoliko ulica u gradu. Dok hodate duž mnogobrojnih kafica i barova čućete raznoliku muziku, a vrlo verovatno da ćete naći nešto za vaš lični ukus, gde se možete družiti, popiti piće i uživati u pozitivnom okruženju.

U toku slobodnog vremena, na zahtev grupa festivalska organizacija može da vam organizuje sledeće ekskurzije:

 • Obilazak istoriskog dela grada(poseta selu Theologos, manastir Arhangel Mihajla, arheološki muzej)
 • Drevni amfiteatar u Limenasu
 • Obilazak Kavale
 • Golden beach (poseta jedne od najlepših plaža Tasosa, sa kristalno čistim morem i belim peskom )

FESTIVALSKI USLOVI:

Međunarodni festival "Thassos" je netakmičarskog karaktera. Festival je namenjen folklornim grupama i modernim plesovima. Na festivalu mogu učestvovati dečije i odrasle folklorne grupe, moderne plesne grupe, vokalne grupe, horovi i solisti. Starost učesnika nije organičena.

U toku festivala svaka grupa će imati 3 nastupa koja će se organizovati u Potosu i Limenariji sa kratkim defileom. Grupe će imati 10 minuta programa uz živu muziku ili CD. Svi nastupi će biti organizovani u večernjim satima kako bi grupe mogle unapred da isplaniraju svoje slobodno vreme, i iskorste ga za posetu istoriskih delova grada, ili da uživaju na plaži.

Kotizacija za festival iznosi 150€ po osobi. Kotizacija pokriva organizaciske troškove, feri kartu, 150l goriva, i smeštaj u apartmanima sa 5 noćenja na bazi polu pansiona. Na svakih 25 učesnika, jedan je gratis.

Organizator festivala obezbeđuje transport do i od aerodroma (Kavala/Solun) za grupe koje dolaze avionom (grupa preko 30 osoba)!!!

Kotizacija može da se plati preko bankovnog transfera ili na dan dolaska. Akontacija od 40€ po osobi treba da se plati posle dobijanja zvaničnog pozivnog pisma.

VAŽNO: Svaka grupa mora da nam pošalje muziku 10 dana pre početka festival na naše email adrese.

Na kraju festivala, posle nastupa, svaka grupa će dobiti diplomu festivala i razmeniće poklona sa direktorom festivala. Svaka grupa je dužna da ponese zastavu i tabla svoje zemlje.

Smeštaj

Smeštaj učesnika je organizovan u apartmanima u Potosu i Limenariji. Apartmani su sa 2,3 ili 4 kreveta u sobi, svega 3 do 5 minuta od plaže i centra grada. Svaka grupa će imati na raspolaganju dve dvokrevetne sobe. Doručak i ručak je organizovan u tradicionalnim Grčkim tavernama u centru grada, veoma blizu vašeg smeštaja.

Grupe moraju da nam pošalju ruming listu do kraja jula 2014 godine (Grupe koje ne pošalju ruming liste, biće im dodeljene od strane festival, i ne mogu se menjati prilikom dolaska)

Grupe mogu da produže svoj boravak, i festivalsku organizaciju treba da obaveste prilikom prijave.(polu pansion na Tasosu iznosi 27€ po osobi/po danu).

Transport i troškovi putovanja

Grupe treba da organizuju same transport do i od Tasosa.

Grupe koje dolaze autobusom treba da koriste svoj prevoz u toku festivalskih dana i za sve ekskurzije. Festivalska organizacija pokriva feri kartu od Keramoti prelaza do Limenasa (Tasosa) i nazad i obezbeđuje 150l goriva za svaki autobus.

Grupe koje dolaze avionom festivalska organizacija će obezbediti autobus od aerodroma (Kavala/Solun) do Tasosa i nazad (aerodrom Kavala/Solun). Grupe su dužne da same organizuju avionski prevoz od svoje zemlje do aerodroma (Kavala/Tasos).

Predviđen dolazak grupa u Potos 18 septembra do ručka. Odlazak 23 septembra posle doručka, do 11h.

Broj učesnika je ograničen, pa vas molimo da nam pošaljete aplikacije do 25 aprila 2014 godine. Posle prijema aplikacije poslaćemo vam zvanično pozivno pismo za učešće na festivalu. Pomoći ćemo vam u dobijanju vize, ako za to ima potrebe. Svaki učesnik je dužan da obezbedi polisu putnog zdravstvenog osiguranja.

Organizator zadržava prava za bilo kakve promene u planu programa, a učesnici će biti obavešteni na vreme. Festival zadržava prava za sav material, video snimke i fotografije. Prijavom potvrđujete da prihvatate sve uslove festivala.

KONTAKT:

 • Krume Brzanov + 389 752 85 612
 • Igor Trajkovski +389 783 66 986
 • Simonida Stojanovic +381 63 841 88 01
 • website: www.folklorefestival.com
 • e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (ruski jezik)
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (ruski i ukrainski jezik)

PROMO VIDEO